(Water) schmink en crèmes op waterbasis verwijderen?


Je kunt de schmink op waterbasis gemakkelijk met water verwijderen. Vermijd wrijven of het gebruik van zeep om irritatie en/of roodheid te voorkomen. Dit komt niet door de schmink zelf, maar door het gebruik van zeep of door het wrijven, vooral als je een gevoelige huid hebt.

De schmink verwijder je als volgt:

  • Maak een washandje of zachte doek voor het gezicht nat met lauw water (geen warm water). Maak het washandje heel nat, hou dit even tegen de schmink om deze opnieuw te activeren. 
  • Spoel het washandje uit en herhaal dit proces totdat alle schmink is verwijderd.
  • Je kan ook gewoon onder de douche gaan staan of je gezicht onder de kraan houden. Veeg zacht met je handen over je gezicht tot de schmink verdwenen is.

    Gebruik geen ontschminkingsdoekjes, billendoekjes of andere natte doekjes. Gebruik geen ontschminkproducten of removers. Deze doekjes en producten kunnen een reactie geven in combinatie met de schmink waardoor de huid rood en pijnlijk kan aanvoelen. 

Nadat je de schmink net verwijderd hebt, dep je het gezicht droog. Vermijd om hierna een zonnecrème of gezichtscrème aan te brengen. Wacht een paar uurtjes en laat het gezicht eerst tot rust komen. 

Allergische reactie of irritatie?

Irritatie, roodheid of een allergische reactie treedt altijd pas op na het verwijderen van de schmink. De oorzaak moet vaak gezocht worden in de (verkeerde) manier van het verwijderen van de schmink en niet in de schmink zelf.