Nieuwe workshops najaar 2024! Spooky Halloween en Magic Flowers

Harde schmink of crème op waterbasis verwijderen?

Vermijd wrijven of het gebruik van zeep om irritatie en/of roodheid te voorkomen. Dit komt niet door de schmink zelf, maar door het gebruik van zeep of door het wrijven, vooral als je een gevoelige huid hebt.

De schmink verwijder je als volgt:

  • Maak een washandje of zachte microvezeldoek voor het gezicht nat met lauw water (geen warm water). Maak het washandje heel nat, hou dit even tegen de schmink om deze opnieuw te activeren, wrijf zachtjes de schmink eraf. 
  • Spoel het washandje of doekje uit en herhaal dit proces totdat alle schmink is verwijderd.
  • Je kan ook gewoon onder de douche gaan staan of je gezicht onder de kraan houden. Veeg zacht met je handen over je gezicht tot de schmink verdwenen is.
  • krijg je de schmink er niet af met water, gebruik dat een beetje zeep voor gevoelige huid en met een neutrale PH. 

    Gebruik geen ontschminkingsdoekjes, billendoekjes of andere natte doekjes. Gebruik geen ontschminkproducten of removers. Deze doekjes en producten kunnen een reactie geven in combinatie met de schmink waardoor de huid rood en pijnlijk kan aanvoelen. 

Nadat je de schmink net verwijderd hebt, dep je het gezicht droog. Vermijd om hierna een zonnecrème of gezichtscrème aan te brengen. Wacht een paar uurtjes en laat het gezicht eerst tot rust komen. 

Allergische reactie of irritatie?

Irritatie, roodheid of een allergische reactie treedt altijd pas op na het verwijderen van de schmink. De oorzaak moet vaak gezocht worden in de (verkeerde) manier van het verwijderen van de schmink en niet in de schmink zelf.